Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις σεξ για να είσαι ευτυχισμένη;

Θα σκέφτεσαι πως ένα από τα "αγκάθια" σε μία σχέση είναι η φθίνουσα πορεία στη συχνότητα του σεξ και είναι κάτι που φοβάσαι πως θα συμβεί και στη δική σας σχέση. Συνεπώς, η συχνότητα του σεξ συνδέεται και με την ποιότητα που έχει η σχέση σας, θα λέγαμε. Τα τελευταία νέα από την επιστημονική κοινότητα, όμως, θα σου δώσουν μία άλλη οπτική αναφορικά με το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα είναι αρκετή για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι – χωρίς να υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες!
Πρόκειται για τρεις μελέτες που έγιναν από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και είχαν ως κύριο εύρημα πως αν ένα ζευγάρι θέλει να έχει υψηλό επίπεδο ευτυχίας, δεν χρειάζεται να κάνει συχνά σεξ, αλλά  για να διατηρείται η εγγύτητα ανάμεσα στους δύο συντρόφους πρέπει να αυτό να συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Οι ερευνητές απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως το σεξ φέρνει (και) την ευτυχία, αλλά ήθελαν να διευκρινίσουν πόσο σεξ χρειάζεται τελικά ή αν το περισσότερο σεξ σημαίνει και περισσότερη ευτυχία. Τα 30.000 άτομα που έλαβαν μέρος σε αυτή τη μελέτη, απάντησαν ερωτήσεις αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και με την άποψή τους για την ευτυχία.
Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σημασία αν κάποιος έκανε σεξ 1 ή 2 ή 8 φορές την εβδομάδα με το πόσο ευτυχισμένος ήταν μέσα στη σχέση του.
Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα για εκείνους που δεν βρίσκονται σε σχέση και το σεξ γίνεται περιστασιακά ή σε μία ελεύθερη σχέση. Η αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών δεν έχει καμία σχέση με τα επίπεδα ευτυχίας για εκείνους. Η διαφοροποίηση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η ασφάλεια που νιώθεις με τον σεξουαλικό σου παρτενέρ, η οικειότητα που υπάρχει ανάμεσά σας και άλλα.
Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη από το "σεξ μία φορά την εβδομάδα";
·         Η επιθυμία σας γίνεται πιο καλά αντιληπτή 
Υπάρχει σεξουαλική επαφή και δεν νιώθεις πως ο σύντροφός σου δεν σε θέλει, αλλά ούτε κι εκείνος νιώθει πως σου περνά αδιάφορος.
·         Η αναμονή αυξάνει την επιθυμία σας
Ο χρόνος που μεσολαβεί είναι αρκετός για να σου λείψει ο σύντροφός σου αρκετά για να τον επιθυμείς και να τον φαντασιώνεσαι περισσότερο.
·         Όρεξη και ποικιλία
Καθώς δεν θα κάνετε σεξ απλά για να κάνετε, αλλά επειδή το θέλετε και οι δύο, θα έχετε μεγαλύτερη όρεξη ο ένας για τον άλλον και τα χάδια σας θα αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στην προσπάθειά σας να... χορτάσετε τον σύντροφό σας.


Μην μένεις στο άγχος σου να απαντήσεις ερωτήσεις όπως "Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ; Τι λένε οι φίλες μου; Μήπως δεν είναι αρκετό; Μήπως είναι πολύ;", αλλά άκου την επιθυμία σου για τον σύντροφό σου και άφησέ την να σε οδηγήσει σε πιο ευτυχισμένες στιγμές. Κανείς δεν σε σταματά από το πιο συχνό ή πιο σπάνιο σεξ, απλώς οι αριθμοί μας εγγυούνται πως αυτή είναι η συχνότητα που θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις τον σύντροφό σου και το σεξ, ώστε και οι δύο να έχει καλή διάθεση, λιγότερο αρνητική σκέψη και ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου