Μετά από κάποια χρόνια σχέσης, έχεις την αίσθηση πως ήρθε η στιγμή να δείτε 'που πάει αυτή η σχέση'. Δεν ξέρεις αν θέλεις να παντρευτείτε, αλλά ξέρεις πως θέλεις να είστε μαζί. Πηγαίνοντάς το ένα βήμα παρακάτω, σε πρόλαβε τελικά και σε ρώτησε 'Θέλεις να γίνεις η γυναίκα μου;' Και τώρα;
Χαίρεσαι και συγκινείσαι, ταυτόχρονα όμως έχεις άγχος και φοβάσαι. Δεν ξέρεις αν η βαρύτητα της απάντησής σου θα σας κάνει καλύτερα ή χειρότερα και νιώθεις πως έχεις στα χέρια σου την τύχη και των δύο. Είναι φυσιολογικό να έχεις αυτόν τον πανικό αρχικά αλλά χρειάζεται να δώσεις μία απάντηση. Οι παρακάτω 6 ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να βρεις την απάντηση στην ερώτηση «Να παντρευτώ;»
- Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσά σας;
Γνωρίζετε αρκετά στοιχεία ο ένας για την ζωή του άλλου και υπάρχουν ορισμένα που χρειάστηκαν ή χρειάζονται περισσότεροι συζήτηση. Μοιράζεστε σκέψεις και μυστικά που θα σας ήταν δύσκολο να εκφράσετε αν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά σας, φροντίζετε ο καθένας από την πλευρά του, να σταθεροποιούν και όχι να κλονίζουν την σχέση εμπιστοσύνης που έχετε καταφέρει να φτιάξετε.
Μπορεί να σου φανεί κάπως...επιφανειακό. Είναι όμως πολύ μεγάλη η αξία που έχει το να απολαμβάνεις να περνάτε χρόνο μαζί, να σου αρέσει η παρέα του. Οι έρευνες δείχνουν πως ακόμη και το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα είναι ευχαριστημένο όταν θα νιώθεις θετικά και χαρούμενη κοντά στο σύντροφό σου.
- Αποδέχεσαι και μαθαίνεις από την διαφορετικότητά σας;
Δεν θα συμφωνήσετε ποτέ για το αν είναι καλύτερη η jazz ή η house μουσική αλλά με τον χρόνο σιγά -σιγά έχετε βρει τρόπου να μοιράζεστε τα ενδιαφέροντά σας και να μπορείτε να συνυπάρχετε μαζί με τις διαφορές σας. Γιατί αυτές έχουν πλέον την ικανότητα να σε μαθαίνουν πράγματα για τον σύντροφο σου, για τον κόσμο αλλά κυρίως για τον εαυτό σου – πράγματα που δεν περίμενες να σε ενδιαφέρουν.
- Σκέφτεσαι περισσότερο την ημέρα του γάμου ή αυτό που θα επακολουθήσει;
Το άγχος σου προέρχεται από τα κιλά που θέλεις να έχεις χάσει μέχρι την ημέρα του γάμου και τους καλεσμένους που θα έχεις ή από τον έγγαμο βίο που θα ακολουθήσει μαζί με άλλες προοπτικές και υποχρεώσεις; Αν ισχύει το πρώτο, τότε δεν πρόκειται για πανικό που σε έχει πιάσει σχετικά με την σχέση σας αλλά σχετίζεται με τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου με άλλους – με ή χωρίς τον σύντροφό σου. Όμως, αν σε φοβίζει η επόμενη μέρα του γάμου και της τελετής, με όσα άγνωστα κρύβει και όσες εκπλήξεις επιφυλάσσει, τότε αναρωτήσου αν ο μέλλον σύζυγός σου είναι το πρόσωπο με το οποίο νιώθεις την ασφάλεια να μοιραστείς τις φοβίες σου κι αν είναι εκείνος που μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις στην επόμενη φάση της σχέση σας.
- Είστε καλή ομάδα;
Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και μπορείτε να λειτουργήσετε ως ομάδα. Η υποστήριξη έρχεται και από τους δύο και ο ένας συχνά αποτελεί έμπνευση για τον άλλον. Όπως και σε κάθε άλλη ομάδα, έτσι και στην δική σας, οι ρόλοι είναι διακριτοί και αλληλένδετοι αλλά χωρίς να περιορίζεται κάποιος και χωρίς να παίρνει περισσότερα βάρη κάποιος άλλος. Ξέρετε ποιος από τους δυο σας είναι καλός και σε τι, και χρησιμοποιείτε τις ικανότητές σας με τον καλύτερο τρόπο ώστε στο τέλος να κερδίσετε...ως ομάδα.
- Αυτά που δίνεις είναι ισάξια με όσα σου δίνει;
Προτού πεις πως 'όλες οι σχέσεις θέλουν θυσίες', θα σε προλάβω και θα σου πω πως οι θυσίες σου πιάνουν τόπο όταν είναι αμοιβαίες. Συνεπώς, αν μία σχέση σου κοστίζει σε χρήματα, φίλους, δουλειά, η συντροφικότητα που σου δίνει είναι αρκετή για να καλύψει το κενό που αφήνουν οι απώλειες; Όταν δίνεις ή όταν παίρνεις περισσότερα από όσα υπάρχει ανάγκη, όσο κι αν χαρείς στην αρχή, σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις πως σε πνίγουν.
Όταν ξεκινάς μια σχέση δεν ξέρεις ποτέ πως θα εξελιχθεί, αφού δεν ξέρεις ούτε εσύ πως μπορείς να εξελιχθείς ως άτομo. Αφού, λοιπόν, η κάθε μέρα θα σου φέρνει και ένα καινούργιο στοιχείο για τον εαυτό σου και για τον σύντροφό σου, επέλεξε ο σύζυγός σου να είναι εκείνος που θέλεις, εκείνος για τον οποίο αγωνιάς για την προσωπική του καθημερινή εξέλιξη, όπως και εκείνος για την δική σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου