Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί μας αρέσει το παθιασμένο σεξ τελικά;





Is sex dirty? Only when it’s being done right.” –Woody Allen
Η ένταση τη στιγμή του σεξ μπορεί να εκφραστεί με λεκτικό (dirty talk), αλλά και μη-λεκτικό τρόπο. Εστιάζουμε, λοιπόν, στην ένταση που υπάρχει ανάμεσα στους συντρόφους πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του σεξ, και εξετάζουμε τι είναι αυτό που κάνει το σεξ, αλλά και τον σύντροφό σου, ακόμη πιο σέξι, όταν γίνεται λίγο πιο kinky και wild στη συμπεριφορά του.
Γιατί μας αρέσει το παθιασμένο, έντονο σεξ:
Ένστικτο
Η "κυριαρχική" φύση του άντρα και η "υποτακτική" φύση της γυναίκας απαντάται, ως ένστικτο, σε μεγάλο μέρος του γυναικείου και ανδρικού πληθυσμού. Έτσι, δικαιολογείται η ανάγκη μια γυναίκας να νιώσει την κυριαρχία του συντρόφου της κατά τη διάρκεια της επαφής. Η απόλαυση που βρίσκει σε έντονες, γεμάτες πάθος, κινήσεις, ικανοποιεί την ενστικτώδη ανάγκη της να "παραδοθεί" στον εραστή της. Εκείνος, από την άλλη, νιώθει την ανάγκη να έχει το "πάνω χέρι", να αποδείξει ότι είναι το "κυρίαρχο αρσενικό" και να της κάνει έρωτα όπως επιθυμεί και φαντασιώνεται.

Δύναμη 
Η επίδειξη δύναμης λειτουργεί αφροδισιακά. Οι γυναίκες φαντασιώνονται άντρες με γυμνασμένα και δυνατά χέρια και οι άντρες αθλούνται για να τα αποκτήσουν. Η σεξουαλικότητα, επομένως, και η επίδειξη δύναμης είναι άμεσα συνδεδεμένες.
Αλλαγή/ Διαφορετικό 
Το διαφορετικό από το συνηθισμένο σεξ που κάνετε -πριν τον ύπνο για παράδειγμα- χωρίς ιδιαίτερη ένταση και έκφραση του πάθους σας, μπορεί να αναφέρεται σε μία χειρονομία του που θα σε αιφνιδιάσει, μια απρόσμενη σεξουαλική επικοινωνία που θα σε ενθουσιάσει. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ένα ποσοστό αντρών που θέλουν να βιώσουν διαφορετικά το σεξ με τη σύντροφό τους να είναι αυτή που θα είναι πιο wild, και θα έχει το "πάνω χέρι", μια επιλογή πολύ ανανεωτική για τη σεξουαλική σας ζωή.
Η κάθε σεξουαλική επαφή, ακόμη και με τον ίδιο σύντροφο, είναι λίγο-πολύ διαφορετική. Μην φοβάστε να γίνετε πιο επικοινωνιακές ή/ και να αναζητήσετε λίγη περισσότερη ένταση στο σεξ. Μπορεί να ντρέπεστε ή να σας τρομάζουν οι σκέψεις σας, αλλά  μην ξεχνάτε ότι ο σύντροφος σας, αλλά και ο ειδικός sex therapist, μπορούν να σας βοηθήσουν να να απολαύσετε το σεξ όπως εσύ θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου