Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

6 λόγοι που εξηγούν γιατί φλερτάρουμε

Το επίμονο βλέμμα εκείνου στο Μετρό. Το χαμόγελο εκείνης στο πάρτι. Όταν ψάχνει τρόπο να έρθει πιο κοντά σου για να σε αγγίξει. Εκείνο το ξαφνικό μήνυμα που έλεγε “Σε σκέφτομαι. Θέλω να σε δω”.
Οι στιγμές που μπορεί να εντοπιστεί το φλερτ είναι αμέτρητες και όταν συμβαίνει (τις περισσότερες φορές) μας φτιάχνει τη διάθεση και τονώνει την αυτοπεποίθησή μας. Είναι πολλά τα άρθρα που θα σου πουν πως να φλερτάρεις πετυχημένα, πως να καταλάβεις πως κάποιος σε φλερτάρει, ακόμη και πως να απορρίψεις το φλερτ, αλλά καλό είναι να εξετάσουμε κι ένα θεμελιώδη παράγοντα σχετικό με το φλερτ: Ποια είναι τα κίνητρά μας πίσω από το φλερτ;
Οι μελέτες των ειδικών είχαν ως εμπνευστή τους τον Αριστοτέλη, ο οποίος υποστήριζε ότι τα βαθύτερα κίνητρα των συμπεριφορών μας είναι η προσωπική μας ικανοποίηση, κι έτσι αναζήτησαντα κίνητρα που μας ωθούν στο φλερτ. Η επιστημονική κοινότητα, λοιπόν, κατέληξε στα επόμενα 6 κίνητρα που έχει ο καθένας μας για να ξεκινήσει να φλερτάρει.
 1. Sex
Δεν θα διαφωνήσει κανείς πως το σεξ από μόνο του μας προσφέρει ικανοποίηση. Αν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε σεξ (επειδή δεν έχουμε ποσοτικά και ποιοτικά το σεξ που θέλουμε), όταν συναντάμε ένα γοητευτικό άτομο που θα μας ξυπνήσει το σεξουαλικό μέρος της φαντασίας μας, δεν έχουμε παρά να φλερτάρουμε.
2. Αυτοεκτίμηση
Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας μπορεί εύκολα να βοηθηθεί και να βελτιωθεί από το φλερτ. Αν σε φλερτάρει κάποιος ή αν φλερτάρεις με κάποιον και έχεις την ανταπόκριση που επιθυμείς, αυτομάτως έρχεται μία επιβράβευση προς τον εαυτό σου που θα σε κάνει να είσαι πιο θετική, διεκδικητική και με αυτοπεποίθηση.

3. Ανακάλυψη
Κάθε γνωριμία, σε κάθε περιβάλλον, θα σου προσφέρει καινούργιες πληροφορίες (τουλάχιστον). Η ιδέα του φλερτ με κάποιον που δεν ξέρεις ή ξέρεις, αλλά όχι σε ερωτικό επίπεδο, θα σου δώσουν σίγουρα μία νέα οπτική τόσο για το άλλο άτομο όσο και για σένα. Επιπλέον, δεν θα ανακαλύψεις ποτέ ποιες είναι οι προθέσεις εκείνων των βλεμμάτων που δέχεσαι, αν δεν απαντήσεις κι εσύ.
4. Διασκέδαση
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να φλερτάρεις σε κάνει να ξεχνιέσαι από προβλήματα που μπορεί να σε ακολουθούν την υπόλοιπη μέρα. Επίσης, η διαδικασία του φλερτ από μόνη της μοιάζει με παιχνίδι και σε κάνει να γελάς, να ντρέπεσαι, να έχεις μία γλυκιά ανησυχία και να προβάλεις τα πιο γοητευτικά σου χαρακτηριστικά.
5. Σχέση
Το διάστημα που είχες σχέσεις βασισμένες στο σεξ ή που απέχεις εντελώς από την ερωτική ζωή φαίνεται πλέον να σε έχει κουράσει και νιώθεις την ανάγκη να μπεις σε μία σχέση. Ο πλέον επικρατέστερος τρόπος για να το πετύχεις είναι να φλερτάρεις και να αναζητάς τον επόμενο σύντροφό σου.



6. Δευτερογενές όφελος
Ναι, μπορεί να ακούγεται λίγο εγωιστικό και άκομψο, όμως συμβαίνει. Να θέλεις να περάσεις τον χρόνο σου ευχάριστα, να μην είναι διαθέσιμοι οι φίλοι σου και να βγεις με εκείνον που σε φλερτάρει εδώ και καιρό. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν ερωτικές ματιές και κινήσεις για να πείσουν κάποιον να τους βοηθήσει με κάτι, να τους κάνει μία χάρη, μία εξυπηρέτηση. Έχουμε περάσει από τη θέση αυτή και είναι γεγονός πως μπορεί να έχουμε κάποιο προσωπικό όφελος, ανεξάρτητα από την ερωτική φύση του φλερτ.
Ανεξαρτήτως κινήτρου, είναι αποδεδειγμένο ότι το φλερτ σε κάνει να νιώθεις έτοιμη να διεκδικήσεις την ευκαιρία να κάνεις αυτό που θέλεις. Είναι σαν την αύξηση που ξέρεις ότι σου αξίζει αλλά δυσκολεύεσαι πολύ να την ζητήσεις. Με μικρά βήματα, μπορείς να κατακτήσεις μεγάλους στόχους. Αλλά μην περιμένεις να έρθει σε εσένα το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να προσπαθήσεις. Κάνε αυτό που νιώθεις ότι θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου, φλέρταρε μαζί του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου