Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σχέση από απόσταση: 4 κανόνες για να τα αντέξετε!

Όταν γνωριστήκατε μπορεί να μένατε στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα, αλλά μπορεί και όχι. Και δεν ήταν κάτι στο οποίο δώσατε σημασία στην αρχική φάση. Ενθουσιαστήκατε, ερωτευτήκατε και αποφασίσατε ή μοιραία καταλήξετε να δεθείτε και να μπείτε σε μία σχέση. Όμως αυτή τη φορά δεν είναι η σίγουρη παρέα για το Σάββατο το βράδυ, ούτε η συντροφιά σου σε μία βραδινή βόλτα και στον κινηματογράφο. Υπάρχει απόσταση γεωγραφική που δυσκολεύει τα πράγματα, τα συναισθήματά σας όμως δεν δείχνουν να ενοχλούνται, παρά μόνο να δυναμώνουν και να σταθεροποιούνται καθώς ο καιρός περνά, στην σκέψη της επόμενης συνάντησής σας.

Είσαι όντως μόνη ή είσαι απλώς πιο ανεξάρτητη;
Σε πολλές στιγμές θα νιώσεις μοναξιά, θα είσαι ανάμεσα σε φίλες και φίλους που θα είναι ζευγάρια και θα νιώθεις ακόμη μεγαλύτερη την έλλειψη του. Όσο κι αν δεν μπορεί να τον φέρει πιο κοντά ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα, σίγουρα θα είναι δυνατό κίνητρο για να περάσεις καλά με τους φίλους σου αλλά και να περιμένεις μέχρι να είναι και εκείνος μέρος της συνάντησής σου με εκείνους.
Επιπλέον, ο χρόνος που έχετε μακριά ο ένας από τον άλλον, θα σας επιτρέψει να ασχοληθείτε με όλα όσα έχετε ανάγκη και πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας. Θα μπορεί ο καθένας σας να συγκεντρωθεί στην δουλειά του, να κάνετε πράγματα που ενδεχομένως να μην απολαμβάνετε και οι δύο τόσο – για παράδειγμα, μπορείς να πας θέατρο που ξέρεις ότι εκείνος δεν θέλει γιατί βαριέται. Τελικά, θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε μαζί και τι μόνοι και θα αποφύγετε να χάσετε κάτι που θέλετε ή να πάτε κάπου που δεν σας φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
Διαρκής φυσική παρουσία ή διαρκής ουσιαστική επικοινωνία;
Δεν θα είναι κοντά σου όταν θέλεις να τον αγκαλιάσεις, δεν θα είναι κοντά σου για να μην κοιμάσαι μόνη σου το βράδυ, καθώς και σε άλλες στιγμές της ημέρας σου που θα ήθελες να έχεις ένα βλέμμα ή ένα χάδι υποστήριξης, ενδιαφέροντος και αγάπης. Όμως θα μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις τον προβληματισμό και το άγχος σου, μια στεναχώρια σου ή μια χαρά σου, αφού προφορικά ή γραπτά είναι εκεί για εσένα. Με τον καιρό, αξιολογείς διαφορετικά τη φυσική του παρουσία όταν είναι μαζί σου και εκτιμάς περισσότερο ακόμη και τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί. Γνωρίζοντας πλέον πολλές πληροφορίες για την καθημερινότητά σας, θα είναι πιο εύκολο όταν θα είστε μαζί, να μην χρειάζεται να θυσιάζετε και να αλλάζετε εντελώς τα προγράμματά σας. Τέλος, αναγνωρίζει ο ένας στη φωνή του άλλου περισσότερα καθώς η απόσταση σας αναγκάζει να είστε περισσότερο παρατηρητικοί. Έτσι, έρχεστε ακόμη πιο κοντά και δεν είναι ανάγκη να εξηγείτε τα πάντα με λέξεις. Αρκεί ο τόνος της φωνής.
Είσαι συνεχώς αγχωμένη ή μπορείς να νιώσεις εμπιστοσύνη;
Χωρίς να τον βλέπεις και να ξέρεις που βγαίνει, με ποιόν, ποια τον κοιτάζει, και αν είναι πραγματικά εκεί που σου λέει ότι είναι, έχεις μόνο δύο επιλογές: να βασανίζεσαι και να τον αμφισβητείς ή να τον εμπιστευτείς και να ηρεμήσεις. Ειδικά στην αρχή της σχέσης, αν δεν τον ξέρεις αρκετά, θα σου είναι δυσκολότερο να τον εμπιστευτείς αμέσως. Κάνε όμως όσα χρειάζεται ώστε να σου αποδείξεις πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι καχύποπτη και να αμφιβάλλεις. Συζητήστε το και με τον καιρό θα νιώθετε και οι δύο πιο ήρεμοι και ασφαλείς. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως οι καυγάδες από ζήλια και αμφιβολίες σχετικά με το που ήταν και τι έκανε ο σύντροφος, είναι σημαντικά λιγότερες στα ζευγάρια από απόσταση συγκριτικά με τα ζευγάρια που ζουν κοντά. Αποδεικνύεται λοιπόν, πόσο πιο ειλικρινή επικοινωνία και συνεννόηση αναπτύσσουν/έχουν οι σχέσεις από απόσταση.
Στέρηση του σεξ ή ψηφιακή αντικατάστασή του;
Η απουσία της παρουσίας του, σου στερεί πολλά, και ένα από τα βασικότερα είναι η αδυναμία να εκφραστείς με χάδια, φιλιά και τελικά να υπάρξει σεξουαλική επαφή. Μερικές φορές, θα προτιμούσατε και οι δύο να μην χρειάζεται να μιλήσετε ή να γράψετε για κάτι, απλώς να αφήσετε τα σώματά σας να επικοινωνήσουν. Μπορεί η απόσταση να σας το στερεί αυτό, όμως η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει. Αν και βρίσκονται χαμηλότερα από το 50% εκείνοι που δεν επιθυμούν να εκφραστούν σεξουαλικά προς τον σύντροφό τους μέσα από το τηλέφωνο ή την κάμερα, υπάρχουν και εκείνοι που το χρησιμοποιούν και βιώνουν σχετική ανακούφιση, ενώ παράλληλα αυξάνεται η σεξουαλική τους επιθυμία για τον άλλον.
Σε όλα αυτά, βασικός σύμμαχος και για τους δυο σας θα γίνει η τεχνολογία. Τηλέφωνα, μηνύματα, skype, emails, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και βοηθητικά για να διατηρήσετε και να εξελίξετε την σχέση σας. Παραδοσιακές και σχετικά ξεχασμένες συνήθειες όπως το ταχυδρομείο, μπορούν να γίνουν τόσο ουσιαστικές για εσάς. Σκέψου πως είναι μία κανονική σχέση με ιδιαιτερότητες και ακολούθησε τον δρόμο που σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη ολοκλήρωση και κάνε υπομονή μέχρι την επόμενη συνάντησή σας, χρησιμοποιώντας ως τότε όλα όσα διάβασες παραπάνω για να είσαι αισιόδοξη και χαρούμενη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου