Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

9 ψέματα που μας έχουν πει για το σεξ.

Τα περισσότερα από τα άρθρα που γράφουμε σχετικά με το σεξ, έχουν ως κύριο σκοπό να βοηθήσουν εσένα και τον σύντροφό σου να απολαύσετε ακόμη περισσότερο την σεξουαλική σας ζωή και να την εξελίξετε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα tips που δίνονται με τον ίδιο σκοπό όμως καταλήγουν να πιέζουν, να αγχώνουν, να περιορίζουν και καμιά φορά να καρφώνονται στο μυαλό μας χωρίς να μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά.
Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα 9 πιο συνηθισμένα και γνωστά tips και κανόνες, που αντί να ενισχύσουν, μπορεί τελικά σαμποτάρουν την σεξουαλική σου ζωή:
  1. Κάθε σεξουαλική επαφή θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη
Το ότι έκανες σεξ το προηγούμενη βράδυ στο ίδιο σκηνικό, με τον ίδιο σύντροφο, δεν σημαίνει πως σήμερα θα είναι το ίδιο και καλύτερα. Μπορεί να είναι το ίδιο, χειρότερο ή και καλύτερα από χθες αλλά δεν υπάρχει κάποια μέθοδος που θα υπόσχεται ότι το σεξ θα είναι κάθε φορά και πιο παθιασμένο. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από εσένα και το σύντροφό σου, την σχέση σας καθώς και την καθημερινότητά σας.
  1. Ένας άντρας σκέφτεται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα
Αν ισχύει αυτό, σημαίνει πως ο μέσος άντρας κάνει 7200 σκέψεις σχετικές με το σεξ όση ώρα είναι ξύπνιος. Και επιπλέον, όσες έρευνες έχουν αποδείξει πως όντως συμβαίνει αυτό, είχαν πολύ μικρό δείγμα ή δεν είχαν στατιστικά υψηλή σημασία – άρα ο χώρος αμφιβολιών είναι μεγάλος.
  1. Το προφυλακτικό καταστρέφει το σεξ
Αν χρησιμοποιεί προφυλακτικό σημαίνει πως σε σέβεται και θέλει να απολαύσετε το σεξ χωρίς άγχος για μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή την μετάδοση κάποιου νοσήματος. Και είναι συχνά αυτός ο κανόνας που βρίσκεται πίσω από ένα πρόβλημα με τη στύση καθώς και το “με το προφυλακτικό χάνουμε την πραγματική αίσθηση του σεξ”. Η αλήθεια είναι πως πλέον στο εμπόριο υπάρχει τόση ποικιλία σε προφυλακτικά που μπορείτε να βρείτε αυτό που σας βολεύει και ευχαριστεί περισσότερο. Και μην ξεχνάς, για να μην χάνεται η αίσθηση κατά την διείσδυση, χρειάζεται να υπάρχει εφύγρανση (άρα περισσότερα προκαταρκτικά αν δεν σας αρκεί) ή η χρήση κάποιου λιπαντικού.

  1. Το σεξ πρέπει να διαρκεί για ώρες
Αφού πετύχεις όσα χρειάζονται για να έχεις διάθεση, χώρο και χρόνο για σεξ, θα πρέπει τώρα να κρατήσει για πολλή ώρα η επαφή σας. Υπάρχει ένα μύθος γύρω από αυτό, ότι “όσο πιο πολύ σεξ κάνεις, τόσο πιο δυνατός εραστής δείχνεις” αλλά θα το αμφισβητήσω με ένα άλλο κλισέ, “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”! Εάν επικεντρώνεστε κυρίως στην διάρκεια, θα υπάρξουν άλλα σημεία που θα σας ξεφύγουν και τελικά, παρά τον χρόνο, το σεξ δεν θα είναι τόσο επιτυχημένο. Αντί λοιπόν να κοιτάς το ρολόι, την επόμενη φορά κοίτα τον σύντροφό σου και παρατήρησε ποιες κινήσεις σου και ποια λόγια σου τον κάνουν να ευχαριστιέται περισσότερο το σεξ.
  1. Σεξ σημαίνει διείσδυση και διείσδυση σημαίνει οργασμός
Σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση, είναι η διαδικασία πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διείσδυση. Η διείσδυση είναι απλά ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε το πάθος μας προς το σύντροφό μας. Και για αυτό δεν είναι και το απόλυτο μέσο που θα φέρει τον οργασμό. Εξάλλου, δεν είναι για όλες τις γυναίκες υπαρκτός ο κολπικός οργασμός, συνεπώς για εκείνες η διείσδυση σίγουρα δεν σημαίνει και οργασμός.
  1. Το αλκοόλ πριν το σεξ θα βελτιώσει την επίδοσή σου
Ισχύει ότι πίνοντας ένα ποτό θα βοηθηθείς να χαλαρώσεις, να διώξεις το άγχος και να νιώσεις πιο άνετα. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος σε αυτή την προσπάθεια κατέληξε να χαλαρώσει τόσο που μετά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Συνεπώς, το αλκοόλ δεν είναι και τόσο σίγουρη βοήθεια για να γίνεται καλύτεροι στο κρεβάτι, αντιθέτως η πιθανότητα να περάσετε χειρότερα από όσο σχεδιάζατε είναι μεγάλη.
  1. Αν προσποιηθείς τον οργασμό σου, θα βοηθήσεις τον σύντροφό σου 
Όταν προσποιείσαι για να μην νιώσεις τόσο εσύ όσο κι εκείνος άβολα, τότε κανείς δεν θα μάθει την αλήθεια: Ούτε εκείνος πως δεν απολαμβάνεις το σεξ, ώστε να προσπαθήσει να κάνει αλλαγές για να σε βοηθήσει, ούτε εσύ θα κατανοήσει τις ανάγκες του σώματός σου. Απλώς θα τις αποφύγεις.
  1. Όποιος είναι σε σχέση δεν βλέπει πορνό
Είναι κατακριτέο και φέρνει θυμό όταν βρίσκεις τον σύντροφό σου να αυτοϊκανοποιείται παρακολουθώντας πορνό, ισχύει. Γιατί θα σκεφτείς 'αφού μπορεί να κάνει σεξ μαζί μου, γιατί έχει ανάγκη το πορνό;'. Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα είναι και τα δύο στοιχεία της σεξουαλικής του έκφρασης που χρειάζεται και χρειαζόταν ανεξάρτητα από εσένα και την σχέση σας. Οι έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία σύγχυση αλλά και καμία σύγκριση ανάμεσα στο σεξ και την αυτοϊκανοποίηση και πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σεξουαλικές συμπεριφορές.
  1. Καλό σεξ κάνεις μόνο σε νεαρή ηλικία
Η ηλικία και η φυσική κατάσταση δεν είναι τα μοναδικά δεδομένα που χρειάζεσαι για να κάνεις απολαυστικό και καλό σεξ. Αντιθέτως, επειδή σε νεαρή ηλικία δεν ξέρεις ακόμη καλά το σώμα σου, είναι και δυσκολότερο να απολαύσεις το σεξ. Ενώ όσο μεγαλώνεις και μαθαίνεις το σώμα και τις ανάγκες σου, θα μπορείς να επικοινωνήσεις στο σύντροφό σου πως θέλεις να σε προσεγγίσει.

Δημοσιευμένο άρθρο στο JoyTv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου