Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σεξ και εφηβεία: Πως θα μιλήσεις στην κόρη σου για τις πρώτες της σεξουαλικές επαφές

 
“Τι ακριβώς να της πω δηλαδή; Και με ποιον τρόπο; Πότε; Και αν το ξέρει ήδη; Αν δεν θέλει να το ακούσει από εμένα; Θα είναι άβολα πιστεύω.”
Οι προηγούμενες γενιές μαμάδων δεν ήξεραν και για αυτό απέφευγαν κατά τη συζήτηση περί σεξ με τις κόρες τους. Βέβαια, υπήρχαν πάντα και εκείνες οι cool μαμάδες που δεν έδειξαν ποτέ να αγχώνονται με αυτό το θέμα, όμως αυτό μπορεί να είχε και πάλι ακραία αποτελέσματα. Από τη μία, πολλή ντροπή, πολλές ενοχές, πίεση και άγχος για το άγνωστο ή από την άλλη χαλαρή διάθεση, με άγνοια κινδύνων και με πιο έφηβη και ενθουσιώδη συμπεριφορά. Ανεξάρτητα με το αν σας μίλησε ή όχι η μαμά για το σεξ, το σεξ μπορεί να τρομάξει ή να κάνει ένα κορίτσι να το "σιχαθεί" . Ο ρόλος της μαμάς είναι να της μιλήσει τόσο για τη σωματική όσο και για τη συναισθηματική της ανάπτυξη και κατάσταση και να την ενημερώσει για τις δυνατότητες και τις επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.
Πλέον στην Ελλάδα, έχει φανεί από έρευνες πως τα κορίτσια ξεκινούν να κάνουν σεξ στην ηλικία των 14. Για αυτό και είναι απαραίτητο να ενημερωθεί από τη μητέρα της για το σεξ, προτού οι φίλες της και το ίντερνετ την παγιδεύσουν σε μη-ρεαλιστικές σκέψεις και εικόνες. Όταν μία έφηβη σκέφτεται να κάνει σεξ ή έχει ήδη κάνει σεξ, τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνο η πράξη αυτή καθ'αυτή που την προκάλεσε. Μαζί με τη σεξουαλική πράξη, έρχεται η αυτοπεποίθηση και η εικόνα που έχει για τον εαυτό της, η ανάγκη της για συντροφικότητα, οι φίλες και οι φίλοι της,  οι δικές τους εμπειρίες και επιθυμίες και η αποδοχή  από εκείνους, καθώς και η σωματική της ανάπτυξη που δεν καταλαβαίνει ή νομίζει πως ξέρει πολύ καλά.
Πρακτικά τώρα:
Πότε να αρχίσεις να της μιλάς:
Δεν μπορείς να αρχίσεις να της μιλάς για το σεξ χωρίς λόγο προφανή, μόνο και μόνο επειδή έχεις καταλάβει πως πρόκειται να κάνει ή πως έχει ξεκινήσει να κάνει πρόσφατα. Βρες μία κατάσταση από το περιβάλλον σας ή ακόμη και από κάτι που θα δείτε σε μία διαφήμιση και ξεκίνησε να της μιλάς για τον έρωτα ή την εγκυμοσύνη ή ότι είναι σχετικό. Έτσι, δεν θα έχει την επίσημη και βαρύγδουπη ατμόσφαιρα που και οι δύο θέλετε να αποφύγετε, ούτε και θα είναι κάτι εντελώς άσχετο που δεν θα μπορεί να αφομοιωθεί από την συζήτησή σας.
Τι να της πεις:
Βιολογία – "είσαι ανατομικά έτοιμη;"
Θα χρειαστούν πληροφορίες σχετικές με το δικό της, αλλά και το αντρικό σώμα, καθώς και τις λειτουργίες και τα όργανα που εμπλέκονται στο σεξ. Όσα δεν ξέρεις εσύ ως μαμά, μπορείς να τα έχεις διαβάσει από πριν από ειδικά βιβλία και sites καθώς και να τα αναζητήσετε μαζί και οι δυο σας. Η εμμηνορρυσία, η πιθανότητα εγκυμοσύνης, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, πιθανή αιμορραγία και πόνος κατά την επαφή, είναι βασικά στοιχεία που οφείλει να γνωρίζει – όχι για να τρομοκρατηθεί, αλλά για να μην πανικοβληθεί και να ξέρει πως να διαχειριστεί κάθε ενδεχόμενο.
Συναίσθημα – "είσαι συναισθηματικά έτοιμη;"
Το σεξ είναι συχνά μέσο για να 'κρατήσει' έναν σύντροφο, να μην είναι διαφορετική από τις φίλες της, να δοκιμάσει τον εαυτό της, να αφεθεί σε αυτό που νιώθει πως το σώμα της χρειάζεται. Είναι πολλές οι πλευρές που η συναισθηματική ανωριμότητα θα μπορούσε να βρει στο σεξ μία ανακούφιση, εκεί όμως ως μαμά χρειάζεται να υποδείξεις άλλες μεθόδους που θα την κάνουν να καταλάβει τον εαυτό της και τους γύρω της, που αλλάζουν αρκετά στη διάρκεια της εφηβείας. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της, θα μπορέσει να βρει μετά και τρόπους που θα την βοηθούσαν να τις καλύψει και όχι απλά να τις κουκουλώσει ή να τις προσπεράσει με το σεξ.
Βασικό σημείο στο οποίο ίσως δεν χρειάζεται να σταθείς είναι στις προσωπικές σου προτιμήσεις και εμπειρίες. Μερικά στοιχεία, χωρίς πολλές πληροφορίες, ίσως είναι χρήσιμα εφόσον τα ρωτήσει η κόρη σου, όμως πρόκειται για μία έφηβη που το πιο πιθανό είναι να νιώθει άβολα γνωρίζοντας με ποιον τρόπο κάνει σεξ η μητέρα της. Να θυμάσαι πως δεν έχει ανάγκη για πρακτικές πληροφορίες για το πως να κάνει σεξ, αλλά χρειάζεται κυρίως να νιώθει ότι μπορεί να ρωτήσει απορίες σχετικά με το πριν και το μετά που μπορεί να τα έχει φανταστεί κάπως τρομακτικά ή αλλόκοτα.
Η υγιής και ισορροπημένη σχέση ανάμεσά σας, θα την κάνει να νιώθει την ασφάλεια και την άνεση να έρχεται στη μαμά της όταν κάτι την προβληματίζει. Χωρίς επικριτικότητα ή την ανάγκη να τα ξέρεις όλα, εσύ ως μαμά να είσαι ειλικρινής και υπομονετική και... καλή επιτυχία!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τι θα γινόταν ΑΝ;

Πόσες φορές έχεις χάσει όσα συμβαίνουν γύρω σου καθώς αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν; Και τελικά τι άλλαξες; Τι κέρδισες; Τι έχασες; 

Τι θα γινόταν αν εστίαζες στο τώρα; 

#ΤζάνουΑγγελική #enpsychogr #cbt_sextherapy

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

"Μισώ το σώμα μου" - Σωματοδυσμορφική διαταραχή


Όταν στον καθρέφτη βλέπεις ένα ή περισσότερα σημεία στο σώμα σου λάθος/ελαττωματικά/μεγαλύτερα ή μικρότερα από όσο πρέπει, και τα βρίσκεις ενοχλητικά, άσχημα και περίεργα  ενώ οι γύρω σου δεν βλέπουν και δεν πιστεύουν το ίδιο, ίσως ακούσει τον εαυτό του παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο

https://www.facebook.com/SOML/videos/887905374687211/

"Μισώ το σώμα μου"
"Δεν λέω πως δεν μου αρέσω για να τραβήξω την προσοχή των γύρω μου. Αλήθεια το πιστεύω."
"Ανεξάρτητα από την διατροφή και την γυμναστική, δεν θα νιώθω αρκετά καλά με το σώμα μου ποτέ."
"Καταλήγω πως δεν ξέρω πραγματικά πως μοιάζω και δεν μπορώ να δω αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε μένα."

Πρόκειται για μία βασανιστική κατάσταση όπου το άτομο δεν έχει πραγματική εικόνα για το σώμα του. Με δυσκολία να αντέξουν την εικόνα τους, έχουν μεγάλο άγχος για αυτή και καταλήγουν να έχουν μία συγκεκριμένη ρουτίνα που θα τους ανακουφίσει. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ συχνό ένα άτομο με σωματοδυσμορφική διαταραχή να πηγαίνει συστηματικά στο γυμναστήριο, να ασχολείται σχολαστικά με το βάρος του, οι γυναίκες να έχουν μία επίμονη ενασχόληση με το μακιγιάζ σου, οι άντρες να επιμένουν να αυξήσουν τον σωματικό τους όγκο.
Η ανησυχία τους, το άγχος τους και η ίδια τους η καθημερινότητα οδηγούν σε ενόχληση και διατάραξη της λειτουργικότητά τους.
Για την αντιμετώπιση της διαταραχής, θεραπεία εκλογής είναι η Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Με αυτή την διαδικασία, το άτομα θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τόσο τις σκέψεις όσο και τις συμπεριφορές που διατηρεί, οι οποίες διαιωνίζουν και καμιά φορά χειροτερεύουν την δυσκολία του.

Γίνεται η σκέψη και το συναίσθημα, σωματική ενόχληση;


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Mood swings

Απότομες αλλαγές στην διάθεση - που θα μπορούσαν να θυμίζουν κούνιες λόγω ταχύτητας, για αυτό τα λέμε και mood swings.

Μπορεί να συμβεί σε όλους, μπορεί να μην ξέρουμε τον λόγο, μπορεί να είμαστε εντάξει με τις αλλαγές στα συναισθήματά μας, μπορεί να μας ενοχλεί και να μας εμποδίζει.
Σίγουρα, είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει όλους και όταν γίνονται τέτοιες ξαφνικές αλλαγές, κάτι θέλει να μας πει για την κατάστασή μας, ίσως κάτι που είναι βαθιά κρυμμένο και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.

Τι θέλει να μας πει η διάθεσή μας;

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Αφαιρώντας από τα παιδιά την δυνατότητα να ζουν την χαρά και την ελευθερία που έχουν κατά την παιδική τους ηλικία, αυτομάτως εμποδίζουμε και την υγιή τους ανάπτυξη, σε επίπεδο συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό.

Το παιχνίδι, η εκπαίδευση, η ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία, είναι βασικά αγαθά που ένα παιδί έχει ανάγκη.

#ΤζάνουΑγγελική #enpsychogr #cbt_sextherapy

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Γιατί τρώω ενώ δεν πεινάω;;


Ο λόγος είναι ένας αλλά έχει δύο πλευρές... Το συναίσθημα.

1. Κακό Συναίσθημα - Τρώω για να γιορτάσω (χαρά) αλλά και τρώω για να ξεχάσω (στεναχώρια)...
2. Καθόλου Συναίσθημα (Βαρεμάρα) - Δεν έχω τι να κάνω οπότε...ας φάω.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η τροφή θα είναι εκεί για να σε τραβήξει από μία κατάσταση που δεν είναι η συνηθισμένη σου - δεν είσαι συνεχώς τόσο χαρούμενος αλλά ούτε και τόσο στεναχωρημένος, και σίγουρα δεν θέλεις να νιώθεις τόσο συναισθηματικά κενός και άπραγος. Συνεπώς, με μία γρήγορη αναζήτηση, ο εγκέφαλός σου θα εντοπίσει πως το φαγητό ήταν εκεί για σένα ως μία ευχάριστη εμπειρία και...μπορείς με ευκολία να πεις όχι στην ευχαρίστηση που θα σου δώσει μία πίτσα ή ένα παγωτό, μία νόστιμη σαλάτα ή ένα αφράτο κρουασάν;

Το EnPsycho στο Instagram!

Αυτός είναι ο νέος λογαριασμός στο Instagram για το blog μου και την ιστοσελίδα που φτιάχνω αυτή την περίοδο!
Θα μπορείτε να βρείτε καθημερινά νέα σχετικά με την ψυχολογία, τις σχέσεις, το άγχος, την αυτοβελτιώση και φυσικά το σεξ!


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πρώτο ραντεβού: 4 βήματα για να μην αγχωθείς


Έστω και μία φορά πριν από ένα πρώτο ραντεβού, έχουμε όλοι κάνει ίδιες ή παρόμοιες σκέψεις.
Τι  να φορέσω;
Που να πάμε;
Πως να κάνω τα μαλλιά μου;
Τι θα λέμε;
Και αν με βαριέται;
Τελικά... μήπως καλύτερα να το ακυρώσω;
 Και είναι κάτι αναμενόμενο, απολύτως φυσικό. Το άγχος που μας κατακλύζει όσο προετοιμαζόμαστε για το πρώτο ραντεβού, συμβαίνει στους περισσότερους. Και ευθύνη για αυτό έχει ο στόχος που βάζουμε για αυτό το ραντεβού. Ο στόχος που έχεις, ανεξάρτητα από το ποιος είναι το ραντεβού σου, έχει κυρίως να κάνει με εσένα, τις ικανότητές σου να γοητεύσεις, την ανάγκη σου να βρεις σύντροφο και γενικότερα το μέλλον της ερωτικής σου ζωής.
Με τη βοήθεια της γνωσιακής-συμπεριφορικής προσέγγισης, ανακάλυψε βήμα-βήμα τι συμβαίνει και αγχώνεσαι και τι μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα πιο χαλαρό και ευχάριστο πρώτο ραντεβού.

Σκέψεις
Από το σπίτι κιόλας, έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις πολλά και διάφορα σενάρια για τις καταστροφικές στιγμές που θα βιώσεις στο ραντεβού σου. Πως δεν θα αρέσεις, τις άτσαλες κινήσεις σου, κάποια άκυρη ατάκα σου, ένα υπονοούμενό του που θα παρεξηγήσεις και γενικότερα, κάθε ερμηνεία που θα δώσεις στη συνάντησή σας. Τρέχεις να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα, 'διαβάζοντας' όσα περιμένεις να κάνει ο άλλος και προβλέποντας την εξέλιξη του ραντεβού. Συχνά, ξεχνάς που είσαι πραγματικά και μεταφέρεσαι φανταστικά ακόμη και την ώρα που αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλον και δεν κάνεις κίνηση να πλησιάσεις ενώ θα ήθελες, το μετανιώνεις και νιώθεις ενοχές.

Συναίσθημα
Φοβάσαι πως κάτι θα πάει στραβά, πως θα υπάρχει αμηχανία και απογοήτευση και ενδεχομένως, το χειρότερο σενάριo να είναι πως δεν θα ξαναβγείτε και αυτό να σε αγχώνει ακόμη περισσότερο. Η αγωνία σου, το άγχος σου, ο ενθουσιασμός σου, ο φόβος σου, όλα προέρχονται από την επιθυμία σου να έχεις ένα επιτυχημένο και ονειρικό πρώτο ραντεβού. Όμως, όσο κάνεις τις σκέψεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, το άγχος σου καταλήγει να 'τρώει' την χαρά σου και να σε σαμποτάρει, καθώς σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα που όσο προσπαθείς να αντιμετωπίζεις, με κάποιον μαγικό τρόπο...τα αυξάνεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχεις απαίτηση από τον εαυτό σου να προλάβεις καταστάσεις που δεν είναι στο χέρι σου και που φαίνεται να είναι τόσο τρομακτικές και καταστροφικές... στο μυαλό σου.

Σώμα
Το άγχος σου σε κάνει εύκολα θα εντοπίζεις όλες τις ατέλειες στο σώμα σου εξωτερικά και σίγουρα… θα υπάρχουν και εσωτερικές ενοχλήσεις. Θα έχεις ταχυπαλμίες, το στομάχι σου θα το νιώθεις να σε σφίγγει, πιθανόν να γίνουν και πολύ συχνές οι επισκέψεις στην τουαλέτα. Το σώμα σου θα βιώνει υψηλά επίπεδα στρες και θα υπάρχει μία ταραχή σε όλο σου το σώμα δηλαδή.

Συμπεριφορά
Μέσα σε αυτό τον πανικό, χρειάζεται να κάνεις κάτι για να… αντέξεις να πας σε αυτό το πρώτο ραντεβού. Για ώρες θα ψάχνεις τι θα φορέσεις ή θα πας για ψώνια, θα ρωτάς τις φίλες και τους φίλους σου τι να κάνεις, ακόμη και θα ακυρώνεις οτιδήποτε έχεις εκείνη την ημέρα πριν το ραντεβού για να τα κάνεις όλα όπως θες. Μία διάχυτη ταραχή που θα σε κάνει να είσαι νευρική και να κάνεις ένα πρόγραμμα διαφορετικό από το κανονικό σου. Η συμπεριφορά σου θα είναι η ελπίδα σου να βρεις τρόπους να μειώσεις όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά ίσως η υπερένταση δεν είναι σωστός σύμβουλος σε αυτό. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές, που αφού έχουν γίνει όλα αυτά, τελικά ακόμη και τελευταία στιγμή, ακυρώνεις το ραντεβού αφού δεν μπορείς πλέον να διαχειριστείς αυτό το άγχος.
Από τη στιγμή που θα σου ζητήσει λοιπόν να βγείτε και μετά, ξεκίνησε να παρατηρείς όσα σου ανέφερα παραπάνω και βρες τι έχει τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση σε εσένα. Προσπάθησε να δεις ρεαλιστικά πόσο ισχύουν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις σου και πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να πας σε αυτό το ραντεβού και να απολαύσεις. Μην πας μόνο για να βρεις τον σύντροφο της υπόλοιπης ζωής σου, πήγαινε να περάσεις όμορφα, γνωρίζοντας έναν καινούργιο άνθρωπο και αφήνοντάς τον να γνωρίσει εσένα.




Μόλις χώρισες; Χρειάζεσαι μια rebound σχέση;


Έχεις μόλις χωρίσει από μία σχέση, η οποία σου δημιούργησε κενό τώρα που τελείωσε. Το κενό μπορεί να έχει διάφορες μορφές, από την απουσία του πρώην σου μέχρι ένα αίσθημα ματαιότητας. Αλλά, τώρα που πλέον είσαι single, ενδεχομένως να χρειάζεσαι κάποιον για αυτό τον κενό. Κάποιον που να μην χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις, απλώς να είναι κατάλληλος για τις βασικές ανάγκες. Δηλαδή, μία rebound σχέση που δεν έχει από πλευράς σου τον ίδιο κόπο σχετικά με τον σύντροφο, αφού η κυρίαρχή σου ανάγκη τώρα είναι να λάβεις από κάποιον ενδιαφέρον και τρυφερότητα.

Επειδή λοιπόν οι βάσεις αυτής της σχέσης δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές αλλά κυρίως ευκαιριακές, είναι σύνηθες να μην έχει μεγάλη διάρκεια. Τι το επηρεάζει αυτό;
  1. Όσο η σχέση αυτή είναι απλά μία αποφυγή του χωρισμού σου.
Μπήκες σε αυτή την σχέση γιατί δεν ήθελες να κλαις για τον πρώην σου, δεν ήθελες να νιώθεις πως είσαι μόνη ή/και επειδή είχες ανάγκη να νιώσεις πως είσαι επιθυμητή. Με τον τρόπο αυτό, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, προσπερνάς την διαδικασία της λύπης και του πένθους που ακολουθεί κάθε χωρισμό, ξεγελώντας τον εαυτό σου καθώς του καλύπτεις τις ανάγκες που πρώτες αμελήθηκαν. Κάθε σχέση, φροντίζει ώστε και τα δύο μέλη της να λαμβάνουν την ίδια τρυφερότητα και φροντίδα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η rebound σχέση θα είναι μία φροντίδα για εσένα. Άραγε, εσύ τι θα επιθυμείς να προσφέρεις στη σχέση σας;
  1. Είσαι εκεί, όμως δεν είσαι.
Το μυαλό σου δεν είναι εκεί που βρίσκεται και το σώμα σου. Περνάς στιγμές με το νέο σου σύντροφο όμως σκέφτεσαι τον πρώην, συγκρίνεις τους δυο τους, προσπαθείς να ξεχαστείς. Δεν είσαι πάντα εκεί για το νέο σύντροφό σου καθώς δεν έχεις όρεξη κάθε στιγμή και για αυτό δεν είσαι συνεχώς διαθέσιμη. Επιπλέον, τα συναισθήματά σου δεν είναι ξεκάθαρα, ακόμη και για σένα, αν προέρχονται από εσένα, τον πρώην ή τον τωρινό σου σύντροφο. Είναι τα συναισθηματικά σου απόνερα από την προηγούμενη σχέση αλλά και κυρίως από τον χωρισμό σας, που θολώνουν τα νερά για την σημερινή κατάσταση της ερωτικής σου ζωής. Νιώθεις μπερδεμένη και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, καθώς το μυαλό σου προσπαθεί για το αύριο ενώ το απασχολεί το παρελθόν και το σώμα σου νιώθεις να έχει εγκλωβιστεί στο τώρα. Και δίπλα σου ένας νέος σύντροφος που...αναρωτιέται τι νιώθεις για εκείνον.
  1. Ξέρει ο νέος σύντροφος πως είναι σε μία rebound σχέση;
Δεν είναι πάντα εμφανές ή ξεκάθαρο για τον άλλον να αντιληφθεί πως είναι σε μία τέτοια σχέση. Εξάλλου, δεν είναι εύκολο ακόμη και για σένα να το καταλάβεις καμιά φορά. Εκείνη όμως τη στιγμή, που θα υπάρξουν και δικές του ανάγκες που θα κληθείς να ικανοποιήσεις και δεν θα θέλεις πραγματικά, αργά ή γρήγορα θα χάσει το κίνητρο να προσπαθεί μόνο για να φροντίζει εσένα και θα αποφασίσει πως δεν τον καλύπτει η σχέση σας. Όταν λοιπόν, θα συλλέξει όσα στοιχεία του δείχνουν πως δεν είσαι εκεί και για εκείνον αλλά κυρίως για τον πρώην σου, το τέλος αυτής της σχέσης θα είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Δεν είναι όλες οι rebound σχέσεις καταδικασμένες να τελειώσουν άδοξα μόλις εσύ αναπληρώσεις την αυτοεκτίμησή σου ή μόλις ο άλλος καταλάβει πως θέλετε διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, με την σχέση και την επικοινωνία να βρείτε ο ένας στον άλλον τον σύντροφο που πραγματικά χρειάζεστε. Επικοινωνώντας λοιπόν, με ειλικρίνεια, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον σύντροφό σου, θα μπορείς να πάρεις όλα όσα πραγματικά υπάρχουν σε αυτή την σχέση. Αν τελικά, βρεις κάποιον που να σε κάνει να περνάς όμορφα, να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας και να φροντίζετε ο ένας τον άλλον, χρειάζεται να ρωτήσεις τον εαυτό σου «υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στους λόγους που χώρισα και τους λόγους που είμαι στην σημερινή μου σχέση;».