Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μόλις χώρισες; Χρειάζεσαι μια rebound σχέση;


Έχεις μόλις χωρίσει από μία σχέση, η οποία σου δημιούργησε κενό τώρα που τελείωσε. Το κενό μπορεί να έχει διάφορες μορφές, από την απουσία του πρώην σου μέχρι ένα αίσθημα ματαιότητας. Αλλά, τώρα που πλέον είσαι single, ενδεχομένως να χρειάζεσαι κάποιον για αυτό τον κενό. Κάποιον που να μην χρειαστεί να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις, απλώς να είναι κατάλληλος για τις βασικές ανάγκες. Δηλαδή, μία rebound σχέση που δεν έχει από πλευράς σου τον ίδιο κόπο σχετικά με τον σύντροφο, αφού η κυρίαρχή σου ανάγκη τώρα είναι να λάβεις από κάποιον ενδιαφέρον και τρυφερότητα.

Επειδή λοιπόν οι βάσεις αυτής της σχέσης δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές αλλά κυρίως ευκαιριακές, είναι σύνηθες να μην έχει μεγάλη διάρκεια. Τι το επηρεάζει αυτό;
  1. Όσο η σχέση αυτή είναι απλά μία αποφυγή του χωρισμού σου.
Μπήκες σε αυτή την σχέση γιατί δεν ήθελες να κλαις για τον πρώην σου, δεν ήθελες να νιώθεις πως είσαι μόνη ή/και επειδή είχες ανάγκη να νιώσεις πως είσαι επιθυμητή. Με τον τρόπο αυτό, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, προσπερνάς την διαδικασία της λύπης και του πένθους που ακολουθεί κάθε χωρισμό, ξεγελώντας τον εαυτό σου καθώς του καλύπτεις τις ανάγκες που πρώτες αμελήθηκαν. Κάθε σχέση, φροντίζει ώστε και τα δύο μέλη της να λαμβάνουν την ίδια τρυφερότητα και φροντίδα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η rebound σχέση θα είναι μία φροντίδα για εσένα. Άραγε, εσύ τι θα επιθυμείς να προσφέρεις στη σχέση σας;
  1. Είσαι εκεί, όμως δεν είσαι.
Το μυαλό σου δεν είναι εκεί που βρίσκεται και το σώμα σου. Περνάς στιγμές με το νέο σου σύντροφο όμως σκέφτεσαι τον πρώην, συγκρίνεις τους δυο τους, προσπαθείς να ξεχαστείς. Δεν είσαι πάντα εκεί για το νέο σύντροφό σου καθώς δεν έχεις όρεξη κάθε στιγμή και για αυτό δεν είσαι συνεχώς διαθέσιμη. Επιπλέον, τα συναισθήματά σου δεν είναι ξεκάθαρα, ακόμη και για σένα, αν προέρχονται από εσένα, τον πρώην ή τον τωρινό σου σύντροφο. Είναι τα συναισθηματικά σου απόνερα από την προηγούμενη σχέση αλλά και κυρίως από τον χωρισμό σας, που θολώνουν τα νερά για την σημερινή κατάσταση της ερωτικής σου ζωής. Νιώθεις μπερδεμένη και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, καθώς το μυαλό σου προσπαθεί για το αύριο ενώ το απασχολεί το παρελθόν και το σώμα σου νιώθεις να έχει εγκλωβιστεί στο τώρα. Και δίπλα σου ένας νέος σύντροφος που...αναρωτιέται τι νιώθεις για εκείνον.
  1. Ξέρει ο νέος σύντροφος πως είναι σε μία rebound σχέση;
Δεν είναι πάντα εμφανές ή ξεκάθαρο για τον άλλον να αντιληφθεί πως είναι σε μία τέτοια σχέση. Εξάλλου, δεν είναι εύκολο ακόμη και για σένα να το καταλάβεις καμιά φορά. Εκείνη όμως τη στιγμή, που θα υπάρξουν και δικές του ανάγκες που θα κληθείς να ικανοποιήσεις και δεν θα θέλεις πραγματικά, αργά ή γρήγορα θα χάσει το κίνητρο να προσπαθεί μόνο για να φροντίζει εσένα και θα αποφασίσει πως δεν τον καλύπτει η σχέση σας. Όταν λοιπόν, θα συλλέξει όσα στοιχεία του δείχνουν πως δεν είσαι εκεί και για εκείνον αλλά κυρίως για τον πρώην σου, το τέλος αυτής της σχέσης θα είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Δεν είναι όλες οι rebound σχέσεις καταδικασμένες να τελειώσουν άδοξα μόλις εσύ αναπληρώσεις την αυτοεκτίμησή σου ή μόλις ο άλλος καταλάβει πως θέλετε διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, με την σχέση και την επικοινωνία να βρείτε ο ένας στον άλλον τον σύντροφο που πραγματικά χρειάζεστε. Επικοινωνώντας λοιπόν, με ειλικρίνεια, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον σύντροφό σου, θα μπορείς να πάρεις όλα όσα πραγματικά υπάρχουν σε αυτή την σχέση. Αν τελικά, βρεις κάποιον που να σε κάνει να περνάς όμορφα, να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας και να φροντίζετε ο ένας τον άλλον, χρειάζεται να ρωτήσεις τον εαυτό σου «υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στους λόγους που χώρισα και τους λόγους που είμαι στην σημερινή μου σχέση;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου