Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τι πρέπει να κάνεις αν έχει γίνει βαρετό το σεξ στη σχέση σου




Μετράτε πλέον καιρό μαζί. Πολλά έχετε κάνει και ακόμη περισσότερα είναι αυτά που σχεδιάζετε να κάνετε. Κάτι όμως δεν κάνετε. Όχι απλά δεν κάνετε σεξ όπως παλιά, αλλά το σεξ σας πλέον θα ήταν καλύτερο να μην υπήρχε καθόλου, αυτό σκέφτεστε σε μερικές στιγμές.

Εκείνος μπορεί να έχει πρόβλημα με τη την στύση του. Εσύ σχεδόν ποτέ δεν έχεις οργασμό. Το σεξ δεν γίνεται την ώρα που θέλετε και οι δυο, υπάρχει μια βαρεμάρα για να συγχρονιστείτε και όλα αυτά γιατί πάντα κάτι σας φταίει, γιατί δεν είχατε το σεξ που θέλετε τον τελευταίο καιρό.
Πως θα γίνει λοιπόν να αναθερμάνετε τη σχέση και το πάθος σας… κάτω απ” τα σεντόνια;


Μάθε τι θέλεις
Πριν μπεις στην διαδικασία της συζήτησης με τον σύντροφο σου,χρειάζεται πρώτα να κανείς ένα είδος συζήτησης με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Βρες τι είναι αυτό που απολαμβάνει το σωμα σου, παρατήρησε τι αποζητά και πως φτανει σε οργασμό. Ο αυνανισμός θα σε βοήθησει πολύ σε αυτό. Βιβλία σχετικα με την σεξουαλική λειτουργία του σώματος σου θα φανούν επίσης χρήσιμα. Απενεχοποιησε στο μυαλό σου τον αυνανισμό και μην αφήνεις σκέψεις οπώς «θα έπρεπε να κάνουμε σεξ και όχι να αυνανίζομαι, αλλά κάτι δεν πάει καλά με εμένα/εκείνον/εμάς».
Το σεξ που βλέπεις σε σειρές και ταινίες, με το υπέρτατο πάθος, την άμεσο τα το διείσδυση και τον ταυτόχρονο οργασμό που έρχεται σε χρόνο dt, είναι πάρα πολύ μακρυά από το σεξ που κάνουν όλοι στην πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή, το σεξ δεν είναι αψεγάδιαστο, κάθε φόρα και καλύτερο και δεν ολοκληρώνεται πάντα με έναν οργασμό που σε κάνει να χάνεις την γη κάτι από τα πόδια σου. Επίσης, θα υπάρχουν στάσεις που θα κάνουν τον κόλπο σου να γεμίσει αέρια και να βγάζεις ήχους που θα σε φέρνουν σε αμηχανία ή η αναπνοή του θα είναι πολύ δυσάρεστη (εμ, τι τα θελατε τα σουβλάκια με τζατζίκι το μεσημέρι;) για να θέλεις να τον φιλήσεις όλο πάθος.
Ζήτα αυτό που θέλεις
Αν και διαβάζεις, ακούς και συζητάς,συχνά συμβαίνει την ώρα που είστε μαζί, όταν θα πρόκειται να του πεις όσα θέλεις και φαντασιώνεσαι, δεν μπορείς, δυσκολεύεσαι. Δεν είναι σπάνιο να νιώθεις ντροπή και αμηχανία να του μιλήσεις ή να πιστεύεις πως θα πρέπει από μόνος του να ξέρει τι θέλεις και να το κάνει και σωστά. Χρειάζεται να προσπεράσεις αυτή την ντροπή αν θέλεις να απολαύσετε μαζί το σεξ. Όλο αυτό τον καιρό, κλείνεσαι και δεν του λες πως θα ήθελες να σε φιλάει λίγο περισσότερο, πως θα προτιμούσες να κάνατε μαζί μπάνιο, πως θα ήθελες να γίνει πιο δοτικός ή πιο δυναμικός. Το αποτέλεσμα όμως είναι να μην απολαμβάνεις το σεξ και προτού το καταλάβεις, η αρχική σου αμηχανία, έχει πλέον γίνει θυμός και το σεξ ολοένα και πιο δυσάρεστο.
Υπάρχει και ο κίνδυνος, σκέφτεσαι, να πάρεις την απόφαση να του μιλήσεις και εκείνος να θιχτεί. Είναι και αυτό πιθανό φυσικά, αυτό που χρειάζεται να κάνεις όμως είναι πιο προσεκτική προσέγγιση. Μην μαζέψεις όλο το θυμό σου από τις τελευταίες σας επαφές, ούτε και το άγχος σου για την σεξουαλική σας βελτίωση. Προτίμησε να του πεις «θα ήθελα να δοκιμάσουμε αυτό» ή «θα μπορούσαμε να κάνουμε εκείνο;» ώστε δείχνοντας του την επιθυμία σου, να μην τον κάνεις να νιώθει πως φταίει για κάτι.
Στις περιπτώσεις που όντως, είναι κάτι που κάνει εκείνος και σε ενοχλεί, όπως για παράδειγμα η μυρωδιά του, η επιθυμία του για περιορισμένα προκαταρκτικά ή το να θέλει  να μπείτε απευθείας στο κρεβάτι και να γίνει διείσδυση, εκεί και πάλι θα το πείτε αλλά ντυμένο με μία δική σας επιθυμία. Ξεκίνησε να κάνετε μαζί μπάνιο πριν κάνετε σεξ ή κατά τα προκαταρκτικά πείτε του “Μείνε περισσότερο σε αυτό το σημείο, μου αρέσει”.
Κάποιες φορές, το κακό σας σεξ μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας σεξουαλικής διαταραχής, όπως η δυσκολία σου να φτάσεις σε οργασμό ή η αδυναμία του να συγκρατήσει την εκσπερμάτισή του. Ακόμη, μία δυσκολία στην καθημερινότητά σας μπορεί να μην επιτρέπει σε κάποιον από τους το σας να συγκεντρωθείτε και α απολαύσετε ο ένας τον άλλον. Η βοήθεια και στις δύο αυτές περιπτώσεις θα έρθει από τον ειδικό ψυχολόγο που θα σας βοηθήσει και να βρείτε την εστία του προβλήματος και να το ξεπεράσετε.
 Κι αν πάλι δεν διορθωθεί;
Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί, όπως έμαθες το σώμα σου εσύ, να το μάθει και εκείνος και παράλληλα να περάσεις κι εσύ λίγη περισσότερη ώρα για να μάθεις το δικό του και οποία κρυφή ερωτογενή περιοχή μπορεί να υπάρχει, που ακόμη και ο ίδιος μπορεί αγνοούσε ως τώρα.
Στην περίπτωση που το πρόβλημα σας βλέπεις που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, και προτού να μην έχετε πλέον όρεξη να ασχοληθείτε με την σχέση σας, ζητήστε την υποστήριξη του ειδικού θεραπευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου