Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν δυσκολεύεσαι να έρθεις σε οργασμό, σου έχουμε τη λύση!



Μαζί με την επιστήμη, προσπαθείς κι εσύ να ανακαλύψεις τον… οργασμό σου, να τον εξελίξεις και να τον ενισχύσεις. Όμως, μπορεί να είσαι και 1 στις 3 γυναίκες που δυσκολεύεται ή απλώς δεν έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή – πράγμα απόλυτα φυσικό, που δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί.
Στην περίπτωση λοιπόν που ο οργασμός όντως δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για σένα και πλέον από μία φάση κορύφωσης των αισθήσεών σου έχει μετατραπεί σε άγχος και αγωνία, στις επόμενες γραμμές θα προσπαθήσω να σου δείξω πώς να διώξειςτα «γκρίζα σύννεφα» και να ανακαλύψεις τον οργασμό σου.
Μόνη σου: μάθε το σώμα σου και τι θέλει!
Χρειάζεται πριν αναζητήσεις τον οργασμό σου, να μάθεις που θα τον συναντήσεις. Μιλάω για τα γεννητικά σου όργανα, τα οποία θα πρέπει να μάθεις! Με τη χρήση ενός καθρέφτη αρχικά, μπορείς να παρατηρήσεις όλα τα σημεία που αποτελούν τη γεννητική σου περιοχή. Αφού πλέον τα αναγνωρίσεις, μπορείς να μάθεις και ποια από τα σημεία αυτά σου αρέσει περισσότερο να αγγίζεις και με ποιον τρόπο. Δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες το ίδιο χάδι! Οπότε θα πρέπει να μάθεις μόνη τι σου φαίνεται απολαυστικό και τι ενοχλητικό. Το άγγιγμα, η πίεση, η ταχύτητα είναι χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσεις ότι μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου, κάποιον δονητή ή άλλο σεξουαλικό παιχνίδι για να  ανακαλύψεις τον οργασμό σου και που έχει κρυφτεί.
Με τον σύντροφό σου
·         Μίλησέ του: Όχι, ο σύντροφός σου δεν έχει την ικανότητα να ξέρει από μόνος του τι σου αρέσει και τι όχι. Για αυτό και την ώρα του σεξ οδηγίες όπως ‘πιο έντονα’, ’πιο μαλακά’, ’πιο γρήγορα’, ‘πιο αργά’, θα είναι και για τους δυό σας βοηθητικές. Εσύ θέλεις να κλείσεις το σεξ με οργασμό και εκείνος θέλει να περνάς απολαυστικά, είναι λοιπόν κάτι που χρειάζεστε και οι δύο.
·         Διέγερση: Μην ξεχνάτε ποτέ πως για να έρθεις σε οργασμό, χρειάζεται πρώτα να υπάρχει διέγερση. Συνεπώς, μην αφαιρείτε τα χάδια, τα φιλιά και τα αγγίγματα. Έτσι, θα είστε σε διαρκή επαφή, κάτι που θα βοηθήσει και εσένα να χαλαρώνεις, να νιώθεις άνετα και ασφαλής ώστε να αφεθείς και να επικεντρωθείς στις αισθήσεις που βιώνει το σώμα σου.
·         Δοκιμάστε νέες στάσεις: Βρείτε στάσεις που θα βολεύουν και τους δύο και θα υπάρχει άμεση επαφή με την κλειτορίδα σου. Εναλλακτικά, μία στάση στην οποία μπορείς εσύ ή ο σύντροφός σου να έχετε επαφή, με το χέρι ή το στόμα, με την εξωτερική πλευρά του αιδοίου σου, μπορεί να είναι εξίσου βοηθητική. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να βρείτε ακροβατικές και δύσκολες στάσεις για το σεξ!
·         Χωρίς άγχος και βιασύνη: Κανείς από τους δυό σας δεν θα βοηθήσει αν ξεκινάτε το σεξ ‘για να έρθετε σε οργασμό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ’ – αυτό μόνο θα σας αγχώσει και τους δυο, σαν να δίνετε κάποιου είδους εξετάσεις. Πάρτε τον χρόνο σας, βολευτείτε, παίξτε με τα σώματά σας και ανακαλύψτε ο ένας τον άλλον χωρίς ρούχα και με σκοπό να ανταλλάξετε απολαυστικά αγγίγματα και φιλιά.
Αν και πάλι δεν τα καταφέρεις…
Sex therapy: ο θεραπευτής θα σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες τόσο σχετικά με το τι κάνεις λάθος στο σεξ, όσο και με το πώς μπορείς να το διορθώσεις. Τεχνικές που θα μπορείς να τις δοκιμάσεις και μόνη σου στον αυνανισμό αλλά και με τον σύντροφό σου πριν ή/και κατά τη διάρκεια του σεξ.
Γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία: η κεντρική ιδέα που υπάρχει στο μυαλό σου κατά το σεξ είναι ‘πως θα έχω αυτή τη φορά οργασμό;’, ‘κάτι κάνω λάθος’ ή κάποια παρόμοια, ο γνωσιακός συμπεριφορικός θεραπευτής, θα σε βοηθήσει να απαλλαχθείς από την αρνητική τους χροιά. Θα εκπαιδεύσεις το μυαλό και το σώμα σου να συνεργάζονται με λιγότερο άγχος και πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις, χωρίς αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου.
Θεραπεία ζεύγους: μία αρνητική κατάσταση που μπορεί να επικρατεί με τον σύντροφό σου, ίσως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον οργασμό σου. Επικοινωνιακά ή συναισθηματικά προβλήματα χρειάζεται να συζητηθούν και ο ειδικός θεραπευτής θα σας βοηθήσει να βρείτε τον τρόπο για να τα ξεπεράσετε, να έρθετε οι δυό σας πιο κοντά και ακόμη πιο κοντά στο πετυχημένο σεξ.
Αντιμετώπιση ιατρικής κατάστασης: από την αρχή κιόλας του προβλήματος, η παραπομπή σου σε γυναικολόγο είναι απαραίτητη για εξέταση κάποιων παθολογικών προβλημάτων. Ο γιατρός θα σε συμβουλέψει για την αντιμετώπιση ενός ορμονικού προβλήματος, για παράδειγμα, που μπορεί να σε εμποδίζει να φτάσεις σε οργασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου