Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η σεξουαλική ζωή μετά τα 50: Μύθοι και Αλήθειες

Γράφονται και λέγονται διάφορα αναφορικά με το πώς μεγαλώνει ο άνθρωπος και αλλάζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητές του. Και θα συμφωνήσουμε με την πλειοψηφία των λεγομένων. Καθώς όμως η αναπνοή, η τροφή, ο ύπνος, το νερό και το σεξ είναι από οι ανάγκες επιβίωσης του ατόμου, δεν μπορούν να διακοπούν, μπορούν όμως να προσαρμοστούν στις αντοχές και τις επιθυμίες μετά τα 50.

Οι περισσότερο διαβασμένοι μύθοι γύρω από το σεξ μετά τα 50 λοιπόν αναλύονται παρακάτω.
1. Μειώνεται η ποιότητα του σεξ για τους άνδρες και για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.
Ένας άνδρας και μία γυναίκα που φροντίζουν και αγαπούν ο ένας τον άλλον όσο μεγαλώνουν, μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα του σεξ. Καθώς αυξάνεται η ηλικία τους, αυξάνεται και η εμπειρία τους και η γνώση του τι προσδίδει σε εκείνους και τον σύντροφό τους ευχαρίστηση και οργασμούς. Και οι δύο έχουν ανάγκη την ψυχική και σωματική επαφή και η γήρανση δεν έχει καμία επιρροή σε αυτό.
2. Αν μία γυναίκα δεν λιπαίνεται διαρκώς ή ένας άνδρας δεν έχει στύση αμέσως, δεν είναι διεγερμένοι.
Τόσο η εφύγρανση του γυναικείου κόλπου όσο και η δυνατή στύση ενός άνδρα μετά την ηλικία των 50 είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί όπως παλιότερα. Οι ειδικοί σεξουαλικής υγείας συνιστούν μεγαλύτερη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού πριν την σεξουαλική επαφή που θα βοηθήσει και το γυναικείο και το ανδρικό σώμα να προετοιμαστούν καλύτερα και πληρέστερα για να χαρούν και οι δύο την πράξη.
3. Τα προβλήματα στύσης είναι αναπόφευκτα και αθεράπευτα χωρίς ιατρική παρέμβαση.
Κάθε άντρας μπορεί να αντιμετωπίσει τη στυτική δυσλειτουργία με τον τρόπο που προτιμά και του ταιριάζει. Πιο συγκεκριμένα, οι τρόποι με τους οποίους οι ειδικοί ανδρολόγοι-ουρολόγοι αντιμετωπίζουν τα οργανικά προβλήματα στύσης είναι η φαρμακευτική αγωγή, οι ενδοπεικές ενέσεις, η θεραπεία κρουστικών κυμάτων και επίσης η χειρουργική επέμβαση.
4. Η γυναικεία επιθυμία μειώνεται δραματικά μετά την εμμηνόπαυση.
Η εμμηνόπαυση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της επιθυμίας της για σεξ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και απώλεια αυτής. Η γυναίκα που έχει σύντροφο που εκδηλώνει την επιθυμία του και προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια, δεν δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σεξουαλική της δραστηριότητα.
5. Όταν ένας άνδρας δεν διεγείρεται από την απλή θέα (ματιά) της γυναίκας του, θα έχει μεγάλη δυσκολία να της κάνει έρωτα.
Η διέγερση δεν χρειάζεται να επιτυγχάνεται άμεσα από την απλή θέα της συντρόφου του. Ο τρόπος και ο χρόνος διέγερσης ενός άνδρα, δεν συνδέεται με την ικανότητά του να κάνει έρωτα με μία γυναίκα.
6. Οι άνδρες κορυφώνουν στην εφηβεία τους.
Ένας άνδρας κορυφώνει σε κάθε του σεξουαλική δραστηριότητα, εφόσον πραγματικά το επιθυμεί, ανεξάρτητα από την ηλικία του.
7. Οι γυναίκα κορυφώνουν στα 30 τους.
Δεν υφίσταται όριο ηλικίας στην απόλαυση του σεξ και την ηδονή που δίνει στη γυναίκα. Αντιθέτως, οι γυναίκες μετά τα 30 έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και αρχίζουν να έχουν πιο έντονους οργασμούς, γνωρίζοντας πώς να τους διεκδικούν.
8. Οι νεανικοί οργασμοί είναι πιο έντονοι.
Η πραγματικότητα δείχνει πως όσο μεγαλώνουμε, βιώνουμε όλο και καλύτερους οργασμούς αφού με την πάροδο του χρόνου γνωρίζουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του καλύτερα. Η ένταση του οργασμού δεν εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο από την σεξουαλική και ψυχική διάθεση του ατόμου και τη σχέση του με τον παρτενέρ του.
9. Οι άνδρες και οι γυναίκες με προβλήματα καρδιάς ή άλλα, πρέπει να αποφεύγουν τη σεξουαλική δραστηριότητα.
Το σεξ δεν είναι προς αποφυγή για τα άτομα με καρδιακά προβλήματα καθώς είναι μία μορφή αερόβιας άσκησης. Μόνος όρος να ακούτε και να σέβεστε τις ανάγκες και τις αντοχές του σώματός του. Ασχοληθείτε λοιπόν με το σώμα σας, δώστε του χρόνο και απολαύστε το σεξ χωρίς βιασύνη.
10. Το σεξ πρέπει να τελειώνει στον οργασμό.
Κύριο χαρακτηριστικό του σεξ είναι να περνάνε καλά και να απολαμβάνουν την πράξη και οι δύο σύντροφοι, χωρίς απώτερο στόχο τους το «πρέπει» του οργασμού.
11. Το στοματικό σεξ είναι για τους νέους.
Τόσο το στοματικό σεξ όσο τα χάδια και η διείσδυση είναι η έκφραση της ερωτικής επιθυμίας προς τον σύντροφο και η έκφραση δεν διαμορφώνεται βάση της ηλικίας. Μην απαγορεύεται λοιπόν από μόνοι σας συνήθειες που σας προκαλούν ευχαρίστηση.
12. Η διείσδυση είναι το μόνο είδος που μετράει, οτιδήποτε άλλο δεν είναι σεξ.
Με τον όρο «σεξ» αναφερόμαστε στη σωματική επαφή που οδηγεί στην κορύφωση και ολοκλήρωση των συντρόφων. Συνεπώς, κάθε ερωτικό παιχνίδι με ή χωρίς διείσδυση, που ολοκληρώνεται με την κορύφωση, θεωρείται σεξουαλική επαφή.
Κλείνοντας, θυμηθείτε πως όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει, τα δικαιώματα που έχει στη ζωή δεν μειώνονται, αντιθέτως ξέρει πλέον ακόμη περισσότερους τρόπους για να τα διεκδικήσει.
Δημοσιευμένο άρθρο στο joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου