Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μια άλλη άποψη: Κι όμως το να είσαι single σου κάνει καλό!

Είσαι single και δεν έχεις πρόβλημα με αυτό. Ανεξάρτητα από το διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία σου σχέση, συνεχίζεις την ζωή σου πια και η καθημερινότητά σου κυλά.
Γονείς και φίλοι όμως είναι πολύ πιθανό να σε πιέζουν έμμεσα ή άμεσα «να βρεις κάποιον, να μην είσαι μόνη σου» και ίσως να έχεις πιάσει και εσύ τον εαυτό σου να νιώθει στεναχώρια και απογοήτευση που δεν έχεις έναν σύντροφο στο παρόν.
Αρχικά, όταν δεν είσαι σε σχέση, δεν σημαίνει πως είσαι μόνη! Ο λόγος που είσαι χωρίς σχέση είναι γιατί ήταν επιλογή σου ή συνέπεια. Μπορεί να κάνεις κάποιον καιρό να βρεις σχέση, πολύ ή λίγο. Στο μεσοδιάστημα αυτό όμως δεν είσαι μόνη. Η επικοινωνία με τους γύρω σου, η επικοινωνία με εσένα, τα θέλω και τις ανάγκες σου, είναι μία δουλειά που χρειάζεται να κάνεις συνεχώς, ανεξάρτητα από το αν είσαι σε σχέση ή όχι. Η σκέψη «είμαι μόνη μου πλέον» κάθε άλλο παρά ρεαλιστική είναι. Βγάλ” την λοιπόν από την καθημερινότητά σου και μην γυρνάς το παιχνίδι εις βάρος σου.
Ασχολήσου μαζί σου, δεν είναι εγωιστικό 
Πολλοί θεωρούν πως αν ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους τους, θα καταλήξουν (ακόμη πιο) μόνοι, μίζεροι και χωρίς φίλους. Το να βρεις τι σε ενδιαφέρει αυτή την περίοδο, ένα άθλημα για παράδειγμα, και να ξεκινήσεις να ασχολείσαι θερμά μ” αυτό δεν σε κάνει εγωίστρια. Μπορείς πάντα, να βρίσκεις χρόνο για τους ανθρώπους που νοιάζεσαι και να ασχοληθείς και με εκείνους. Κάτι τέτοιο είναι υγιές και καθόλου εγωιστικό.
Η ανάγκη για συντροφικότητα
Ως άνθρωποι, ξέρουμε πως είμαστε γεννημένοι με την ανάγκη να μην είμαστε μόνοι. Αυτό όμως δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ερωτική συντροφιά. Πρόσωπα του περιβάλλοντός σου, όπως οικογένεια, φίλοι, ακόμη και κατοικίδια, μπορούν να καλύψουν τις στιγμές που επιθυμείς επικοινωνία και συντροφιά.
Στη φάση που βρίσκεσαι εκτός κάποιας σχέσης, βρίσκεσαι σε ετοιμότητα και έτσι ο οργανισμός σου λειτουργεί καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί ξυπνάς πραγματικά ξεκούραστη αφού ο ύπνος σου είναι ήρεμος, η σκέψη σου είναι πιο γρήγορη και γίνεσαι πιο παρατηρητική καθώς και ο μεταβολισμός σου λειτουργεί πιο σωστά και έτσι διατηρείς ευκολότερα το βάρος σου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, ο εγκέφαλος και ολόκληρο το σώμα μας είναι σε επαγρύπνηση. Η επιστημονική εξήγηση για αυτή τη δραστηριότητα είναι πως ενστικτωδώς εστιάζουμε στην επιλογή συντρόφου για την αναπαραγωγή μας. Για αυτό και χρειάζεται πρώτα να φροντίσουμε να επιβιώνουμε ώστε να καταφέρουμε να βρούμε και τον καλύτερο δυνατό σύντροφο. Η συνεργασία μεταξύ μυαλού και σώματος είναι πραγματικά πολύ οργανωμένη και αποτελεσματική, δεν παύει όμως να είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Η στιγμή που θα ξεκινήσει να είναι περισσότερο κουραστικός παρά παραγωγικός ο ρυθμός σου λοιπόν, είναι τότε που θα είσαι και πράγματι έτοιμη για την επόμενη σχέση σου.

Ως τότε, δες τι αποδεικνύουν σύγχρονες μελέτες πως έχεις ως single:
Καλή καρδιακή λειτουργία: Οι καρδιακές παθήσεις είναι πολύ χαμηλότερες ανάμεσα στα άτομα που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ.
Υγιές σώμα: Όταν είσαι μόνη από επιλογή έχεις και χαμηλότερο στρες, πράγμα που κάνει τον μεταβολισμό σου να δουλεύει ρολόι και να χάνεις τα κιλά που θέλεις ευκολότερα.
Ποιοτικός ύπνος: Όταν κοιμάσαι μόνη, δεν χρειάζεται να στριμώχνεσαι, να μην βολεύεσαι ή να χρειάζεται να αλλάξεις δωμάτιο για να κοιμηθείς καλά.

Έχεις πραγματικά καλούς φίλους: Καθώς είναι συχνό η σχέση να απορροφά χώρο και χρόνο που αφιέρωνες στους φίλους σου, τώρα ήρθε η ώρα να αναπληρώσεις. Και συχνά βρίσκεις πράγματα ακόμη και για τον ίδιο σου τον εαυτό όπως συναντάς ξανά τις παλιές σου συνήθειες.
Μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις έναν πραγματικά ταιριαστό σύντροφο: Στον χρόνο σου, καθώς θα τα βρίσκεις καλύτερα με τον εαυτό σου, θα καταφέρεις να ανακαλύψεις ποιες είναι οι ουσιαστικές ανάγκες για εσένα αλλά και από τον επόμενο σύντροφό σου. Οι συναισθηματικές σου ανάγκες θα φανούν όταν δεν θα μπορείς να γεμίσεις αυτά τα κενά με όσα μέσα έχεις στο παρόν, θα ξέρεις όμως τι ακριβώς να αναζητήσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου